News
13.10.15

Over Broen: Debat om de danske spillesteder

RMC’s debatmøderække Over Broen er tilbage med fokus på spillestedernes aktuelle situationer og udfordringer – 21. oktober og 18. november.

Over Broen er debatmøder på RMC, hvor musik møder erhvervsliv og giver interesserede muligheden for at gå i dialog med både beslutningstagere og meningsdannere inden for musikbranchen.
“Møderækken hedder Over Broen, fordi vores mission er at slå bro over de traditionelle skel mellem kunsten og det kommercielle og mellem uddannelsesverdenen og det omgivende samfund – herunder særligt den øvrige musikbranche,” fortæller tilrettelægger og moderator Jesper Bay om formatet.
Det første af de to Over Broen-arrangementer fandt sted 21. oktober og stillede skarpt på de danske spillesteder:
“Temaet for debatmødet kalder vi: Fra spillesteder til steder, der spilles. Vi vil blandt andet diskutere, hvilke konsekvenser, det har for de traditionelle spillesteder, at stadigt flere koncerter spilles alle mulige andre steder end dem, der er er beregnet til det."
Onsdag 18. november fortsætter debatten med efterårets andet Over Broen-arrangement, der blandet andet vil behandle emnet fordelinger - af for eksempel roller og støttekroner.
Alternative rammer trækker
I disse år udfordres de danske spillesteder på alle fronter. Mange af dem kører med store underskud, og uden den offentlige støtte ville en lang række af de spillesteder, vi kender, reelt set ikke kunne overleve.
Samtidig strømmer publikum til stadig flere musikbegivenheder i alternative rammer. Dagligstuer, gallerier, butikker, museer, parkeringskældre, byrum – musikken finder sit publikum nye steder og formidles på nye måder. Bevægelsen fra traditionelle spillesteder til steder, hvor der spilles, er tydelig.
Hvad viser dette om den udvikling, liveformatet undergår? Hvordan vil den fremtidige rollefordeling på livescenen være, hvordan genskaber vi en sund fødekæde på livemarkedet og det ømtålelige spørgsmål: bruges støttekronerne rigtigt? Det er blot nogle af de emner, et panel vil diskutere ved Over Broen 18. november.
I den forbindelse kan du møde: 

Mikael Pass, leder af Frost Festival.
Bjarke Svendsen, kunstnerisk og daglig leder af spillestedet Jazzhouse samt daglig leder af spillestedet Global.
Peter Sørensen, direktør for booking- og koncertbureauet Beatbox Boxing.

Over Broen er tilrettelagt og modereres af Jesper Bay, underviser på RMC, konsulent, manager og musikproducent.
Arrangementet er onsdag den 18. november, kl. 14:30-16:30.
Det er gratis at deltage, og alle er velkomne.
Følg med i Facebook eventet HER.