News
11.7.14

Efteråret byder på international inspiration

I løbet af det kommende efterår byder RMC en række internationale navne velkommen på matriklen, når semestrets kunstnermøder i øjenhøjde skydes i gang.

RMC har som et af sine mål et ønske om at være et kunstnerisk og kulturelt mødested for hele det rytmiske samtidsmusikmiljø.
Derfor afholdes der hvert år en serie kunstnermøder i form af Artist Talk og Masterclass, hvor både studerende og gæster udefra kan få inspiration i øjenhøjde.
På programmet efter sommerferien kan RMC aktuelt bekræfte fire gæster, der vil berette om deres arbejde som skabende kunstnere, performative personligheder eller musikbrancheaktører.
En bred palet af gæster og arrangementer
Hvert år afholdes flere Artist Talks. Den første halvdel af begiveheden foregår som et live-on-stage interview, hvorefter der i anden halvdel er mulighed for at stille spørgsmål og debattere dagens emne. Tidligere i år har blandt andre lokale Anders Trentemøller og engelske John Parish (UK) gæstet RMC til en Artist Talk.
Hvis du dukker op til en Masterclass indeholder arrangementet typisk indledningsvis et oplæg eller præsentation, hvorefter der er en samspilssession eller en anden form for interaktion med dagens gæst. I 2014 har bl.a. den hollandske jazzrebel John Ruocco og lydkunstneren Bernd Klug lagt vejen forbi RMC.
Du kan altid holde dig opdateret med, hvad der sker på RMC via nærværende hjemmeside samt vores profiler på Facebook og Twitter.
 
De fire kommende navne
19. august Jonathan Wilson (Artist Talk)
Den amerikanske retro-inspirerede folkrockmusiker Jonathan Wilson har udgivet fire albums i eget navn og samarbejdet med bl.a. Bonnie ’Prince’ Billy og Roy Harper.
Foruden sin solokarriere har Jonathan Wilson også udgivet tre albums sammen med bandet Muscadine, som han stiftede sammen med Benji Hughes i midten af halvfemserne.
Samtalen med Jonathan Wilson vil blandt andet handle om kreative arbejdsprocesser og om at hente inspiration bagud i musikhistorien.
Moderator: Henrik Marstal
Jonathan Wilson spiller samme aften på VEGA kl. 21:00.
18. september Mark Howard (Artist Talk)
Den canadisk bosatte producer Mark Howard er manden bag pulten for så forskellige musikere som Bob Dylan, Tom Waits, R.E.M, U2 og Peter Gabriel.
I forbindelse med sit besøg på RMC skal Mark Howard mødes med de studerende på lydteknik-uddannelsen og være gæst ved en Artist Talk, der sætter fokus på hans fødselshjælpende arbejde bag knapperne. Det er Morten Büchert, uddannelsesansvarlig på Lydteknik, som er vært ved begivenheden
30. september Scott Cohen (Keynote)
Han er medstifter af The Orchard, der i dag er en af de største digitale musikdistributører. Derudover er han en særdels flittig foredragsholder og gæsteforelæser ved blandt andet London Metropolitan University.
Scott Cohen har også erfaring med Artist Management for blandt andre danske The Raveonettes.
Scott Cohens besøg på RMC sætter fokus på digitaliseringens indflydelse på de ændrede relationer mellem fans og musikere.
Udover en offentlig keynote vil Scott Cohen også i forbindelse med sit to-dagens besøg indgå i dialog med ledelse, undervisere og studerende på RMC. Thomas Borre, uddannelsesansvarlig på Music Management, er vært på den begivenhed.
31. oktober Jon Balke (Masterclass)
Den norske musiker og komponist Jon Balke er en etableret profil indenfor sit felt. Han har spillet både solo og i et hav af forskellige konstellationer henover årerne - eksempelvis som en del af Magnetic North Orchestra og Arild Andersen Quartet. Desuden er Jon Balke også manden bag multimediekoncerterne Ektremjazz, som opføres på den årlige Vossajazz Festival.  
Professor Carsten Dahl forestår kyndigt seancen med Jon Balke.