Nyhed
7.4.16

Forskningens Døgn 2016 på RMC

Kom og hør fire oplæg om at forske i musik på Rytmisk Musikkonservatorium mandag 25. april.

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i uge 17 med cirka 500 events og mere end 65.000 besøgende.
I 2016 lægger RMC lokale A118  og fire musikforskere til mandag 25. april:
Kl. 9:30-10:15
Den rytmiske musiker som ad-hoc entrepreneur
Forsker Rasmus Rex Pedersen fortæller om strukturelle forandringer i musikbranchen og hvad disse betyder for den rytmiske musikers position i det digitale medielandskab. Se mere om hans forskningsprojekt HER og find arrangementet på Forskningens Døgns hjemmeside HER.

Kl. 10:15-11:00    
Aktion / reaktion: Brobygning mellem klassisk og rytmisk musik
Pianist og komponist Jacob Anderskov komponerer ny musik for strygere, percussion og piano. Ambitionen er at bygge bro mellem klassisk og rytmisk musik i et reelt ligeværdigt møde, en ny, stærk poetisk totalitet. Anderskov spiller musikeksempler og fortæller om den kunstneriske proces. Find arrangementet på Forskningens Døgns hjemmeside HER.

Kl. 11:15-12:00
Glimt af Nielsen
Lydproducer Morten Büchert fortæller om sit nyskabende samarbejde med bigband-komponisten Peter Jensen. Sammen har de skabt et værk, hvor brudstykker af Carl Nielsens symfonier integreres i et helt nyt værk - ofte bliver lydproducerens funktion ellers først inddraget ved koncerten eller indspilningen. Büchert spiller eksempler fra værket og fortæller om det kunstneriske samarbejde. Find arrangementet på Forskningens Døgns hjemmeside HER.

Kl. 13:00-13:45
Flerlagethed i solo-performance
Pianisten Søren Kjærgaard fortæller om sit nye kunstneriske udviklingsprojekt, hvor han vil undersøge, hvordan man som soloperformer kan arbejde interaktivt med sit musikalske materiale i et spændingsfelt mellem improvisation og komposition. De kunstneriske undersøgelser tager udgangspunkt i klaverets klanglige muligheder, og hvordan man ved brug af forskellige materialer kan udvide det veltemperede klangspektrum. Find arrangementet på Forskningens Døgns hjemmeside HER.