Nyhed
28.4.14

RMC er stærkt repræsenteret på årets SPOT-festival

Både konservatoriets studerende, undervisere og forskere bidrager, når den årlige branche festival SPOT løber af stablen 1-4. maj i Aarhus.

På scenen kan festivalgæsterne og 300 branche folk blandt andet opleve  sangskriverstudende Disa og Det glemte kvarter – der udover digteren Søren Ulrik Thomsen – tæller musikerstuderende og dimittender fra RMC.
De studerende fra Music Management uddannelse på RMC afvikler  lørdagens officielle DayParty. På Officerspladsen åbner de poser med slik. Og i den musiske godtepose kan du finde både pop, hip-hop, indie og elektronika.  
Bag audioproduktionen på DayPartiet er de studerende fra Lydteknikeruddannelsen at finde. De er også engageret i forbindelse med afvikling af DR’s Karrierekanonen, som foregår i samarbejde med Bandakademiet.
Fremtidens musikbranche analyseres af ansatte på RMC
Phd. stipendiat Rasmus Rex forsker i musikernes vilkår i kølvandet på digitaliseringen.  Med udgangspunkt i streamingdata fra KODA og WiMP holder Rasmus Rexen  keynote speak med fokus på sammenhængen mellem lyttemønstre og afregning til kunstnerne. Derudover undersøges konsekvenserne af en alternativ, brugercentreret afregningsmodel.
Studieadjunkt på RMC Thomas Borre deltager desuden i et panel, der skal diskutere fremtidens spillested. Dette sker i relation til en tænketank der skal vurderer perspektiver og muligheder i forhold til at etablere et spillested på Frederiksberg.
SPOT The Music har i samarbejde med CPH:DOX håndplukket 10 af de mest interessante og underholdende aktuelle musikdokumentarer fra hele verden. Flere af visningerne følges op af paneldebatter med musikere og branchefolk, som er arrangeret i samarbejde med RMC.