Nyhed
9.6.15

Thurston Moore tilknyttes RMC

Alternativ rock-ikonet Thurston Moore er udnævnt til adjungeret professor på Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Thurston Moore (født 25. juli 1958) er især kendt som sanger, sangskriver og guitarist i det indflydelsesrige amerikanske støjrockband Sonic Youth. Han er også digter, filmkomponist og stifter af pladeselskabet og forlaget Ecstatic Peace.
Med ærestitlen som adjungeret professor vil Thurston Moore med jævne mellemrum afholde workshops og masterclasses på RMC og dermed give konservatoriet og musiklivet adgang til hans helt ekstraordinære kompetencer.
Ud over sit store aftryk på den alternative rock med Sonic Youth er Thurston Moore med sin eksperimenterende tilgang til at stemme guitarstrenge et fast indslag på lister over Greatest Guitarists of All Time.
”Jeg er stolt og ualmindeligt glad for, at en så markant kunstnerisk personlighed på den internationale musikscene har takket ja til at modtage udnævnelsen som adjungeret professor på RMC. Thurston Moore er en stilskaber og en af de vigtigste bidragydere i verden til den progressive musik. At kunne tilknytte ham RMC’s uddannelser er en drøm, som går i opfyldelse,” siger Henrik Sveidahl, rektor på RMC.
Thurston Moore er den første af en række nye udnævnelser af adjungerede professorer på RMC. Målet er at tilknytte et kollegium af musikbranche-personligheder på højeste internationale niveau, der tilsammen dækker den bredde, RMC står for – både inden for genrer og professioner i den rytmiske samtidsmusik. Det er RMC’s målsætning at kunne præsentere yderlige en til to adjungerede professorer allerede i 2015.
”Kollegiet af adjungerede professorer på RMC vil uden tvivl give et mærkbart bidrag til konservatoriets vision om at være toneangivende blandt verdens førende uddannelsesinstitutioner inden for rytmisk samtidsmusik,” siger Henrik Sveidahl.