Nyhed
26.6.18

Priser til to RMC'ere

Dimittenderne Stine Grøn og Maja Westman afslutter studieåret med en særlig udmærkelse.

Maja Westman modtager et legat på 20.000 kroner fra Fonden til Støtte af Samtidsmusik. Hun har netop afsluttet kandidatuddanelsen Music Creation.
I indstillingen til fonden lyder det blandt andet: "Maja har i løbet af sin kandidatuddannelse været igennem en rivende udvikling, gennemstrømmet af nysgerrighed, målrettethed og en smittende arbejdsdisciplin. Maja har formået at skabe en tydelig identitet som sanger og sangskriver. Hun har vist, hvordan en up-coming kunstner kan arbejde kreativt som iværksætter. Med et tekstunivers, som er både inviterende og poetisk flertydig, samt en sangstemme, der er båret af en stærk fortællerkraft, formår Maja at formidle sin musik med stor relevans og aktualitet."
Stine Grøn modtager et legat på 10.000 kroner fra Beckett Fonden. Hun er også nybagt dimittend fra kandidatuddanelsen Music Creation og belønnes for at have udvist et særligt højt niveau blandt årets afsluttende projekter og afgangskoncerter på Rytmisk Musikkonservatorium:
"Stines koncert var præget af en utrolig grad af nærvær. Hun skabte en dybt dragende koncert, hvor publikums opmærksomhed blev suget ind i den magiske cirkel som hendes musik skabte. Hendes klang – såvel i stemmen som i hele band-sounden – forenede den tilsyneladende modsætning mellem at være henholdsvis generøst inviterende og stærkt ekspressiv. Formen på hele koncerten fremstod overbevisende. Såvel med hensyn til frasering og energi som koncertsformens struktur og tidsforløb, var der sammenhænge på tværs af store tidsafstande. Stine tør adressere musikkens magiske og mystiske dimensioner i sin musik, og hun lykkedes med det til sin forløsende koncert."  
Maja Westman og Stine Grøn fik overrakt legaterne af henholdsvis prorektor Søren Kjærgaard og lektor Jacob Anderskov i forbindelse med RMC's dimittendreception mandag 25. juni.